Wordpress website maken? Mijnwebsitehosting is voor jou de ideale start.

13-02-2022

Wil jij je Wordpress website maken op onze webhosting? Dat kan! Wij houden het simpel voor je en zorgen ervoor dat je direct aan de slag kunt met Wordpress op onze webhosting. Wij leggen je in dit artikel uit hoe jij je eigen Wordpress website kunt maken.

Wordpress hosting

Al onze hostingpakketten zijn geoptimaliseerd voor Wordpress, je hoeft alleen maar je gewenste hostingpakket te bestellen. Nadat je je bestelling hebt afgerekend, is het niet nodig dat je zelf een database aan gaat maken, om daarna nog een keer Wordpress te moeten installeren. Dit doen wij allemaal voor je. Je ontvangt zo snel mogelijk de inloggegevens van je Wordpress website. Je kunt hiermee dus direct van start!

Veilige Wordpress hosting met SSL

Natuurlijk zorgen wij er ook voor dat je Wordpress website op SSL draait. Ook daarvoor hoef je verder niets te doen. SSL betekent dat alle verstuurde en ontvangen data versleuteld zijn. Dit heeft ook invloed op de vindbaarheid van je website. Google toont namelijk liever een veilige website dan een onveilige website.

Bestaande thema’s of toch liever een ander (betaald) thema?

Om een Wordpress website te maken, gebruik je een thema. Het ene thema biedt meer functionaliteit dan het andere thema. Je hebt gratis thema’s waarvan er al een aantal zijn voor geïnstalleerd, maar er zijn ook (eenmalig) betaalde thema’s. Kies in ieder geval een goed thema dat aan je wensen voldoet. Let daarbij vooral op functionaliteit en de mate waarin je het thema kunt aanpassen. Als je eenmaal een website met een bepaald thema hebt gebouwd, kun je dit niet eenvoudig omzetten naar een ander thema.

Een thema dat wij je kunnen aanraden, is het ‘Avada’ thema. De mogelijkheden zijn eindeloos en de website builder van ‘Avada’ is eenvoudig te gebruiken. Een Wordpress website maken met ‘Avada’ is een fluitje van een cent. Je kunt bestaande demo’s importeren, zodat je kunt zien hoe deze zijn opgebouwd (daar leer je weer van). Het is bovendien een groot voordeel dat de updates van ‘Avada’ gratis zijn.

Wordpress pagina’s en berichten

Je website bestaat meestal uit verschillende pagina’s. Deze maak je eerst aan. Elke pagina, elk bericht, kun je vullen aan de hand van de builder. Bijvoorbeeld de standaard ‘Gutenberg’ builder, die bij de voorgeïnstalleerde thema’s geleverd wordt, of de ‘Avada’ Builder, waar ontzettend veel meer mee mogelijk is. Zo wordt je eigen Wordpress website maken gemakkelijk!

Ben je klaar met het maken en vullen van de pagina’s? Dan is het tijd om deze te plaatsen in menu’s, zodat je bezoekers er naartoe kunnen klikken.

Menu’s aanmaken in Wordpress

Een Wordpress website maken zonder menu is als een bord eten zonder bestek. Een menu is een essentieel onderdeel van de website. Dit maak je weer in een apart gedeelte van Wordpress (Weergave > Menu’s). Nadat je het menu hebt gemaakt, moet je in geval van het ‘Avada’ thema nog aangeven hoe dit eruit moet komen te zien (Avada > Options > Menu). Als je dit allemaal gedaan hebt, ben je al een heel eind op weg met het maken van je Wordpress website!

Handige plugins installeren

Een Wordpress website bouwen en/of onderhouden doe je eigenlijk altijd met behulp van een aantal plugins. Een plugin geeft meer functionaliteiten en mogelijkheden aan je website. Let er wel op dat je niet te veel plugins installeert, want dit kan je website ook aanzienlijk vertragen en zelfs verstoren. Dat gebeurt vooral als deze plugins niet zo goed geprogrammeerd zijn. Wanneer je het ‘Avada’ thema gebruikt, kun je al een heleboel plugins links laten liggen, omdat ‘Avada’ heel veel handige functionaliteiten standaard heeft ingebouwd.

Twee belangrijke plugins die wij je kunnen aanraden:

iThemes security – Voor de beveiliging van je website
Yoast SEO – Een alles-in-1-oplossing voor zoekmachineoptimalisatie

Hoeveel bezoekers krijg je op je Wordpress website?

Wil je weten of je website ook daadwerkelijk bezoekers trekt? Dan zou je Google Analytics kunnen installeren. Google Analytics laat je precies zien op welke pagina’s je bezoekers terechtkomen. Je kunt je website continu optimaliseren, zodat je steeds meer bezoekers trekt.

Wordt je website wel gevonden?

Dat is natuurlijk hetgeen waar je je website voor hebt gemaakt. Zoveel mogelijk relevante bezoekers krijgen door het promoten van je website. Heb je de plugin ‘Yoast SEO’ geïnstalleerd? Dan helpt deze plugin je met de beste tips om je pagina’s te optimaliseren voor de vindbaarheid. Maak meer en meer pagina’s aan met de juiste zoektermen en je vindbaarheid zal naar mate van tijd steeds meer toenemen. Vergeet ook niet om je website te blijven analyseren. Dit helpt je om de ervaring van je gebruikers te optimaliseren en ook dat is weer goed voor de vindbaarheid!

Wil jij ook een Wordpress website maken? Mijnwebsitehosting is voor jou de ideale start. Wij hebben het je zo eenvoudig mogelijk gemaakt en zitten voor je klaar als je vragen hebt over onze Wordpress webhosting. Wacht niet langer; bestel een domein met hostingpakket en je kunt direct aan de slag!

Vragen? We helpen je graag!